כיל; כל הזכויות שמורות 2018
פעילויות מו"פ מהוות חלק מן התוכנית האסטרטגית הגלובלית של כיל. פעילויות אלה כוללות הן מחקר פנימי והן שיתופי פעולה עם מגוון רחב של אוניברסיטאות, מכוני מחקר וחברות הזנק (סטארט-אפ), לצד פעילויות חדשנות ארוכות-טווח נוספות. פעילויות המו"פ של כיל מכוונות לצרכים העכשוויים והעתידיים בשווקים, תוך התמקדות בזיהוי שימושים נוספים למינרלים שמפיקה כיל ולנגזרותיהם. בשנת 2017 חיזקה כיל באופן משמעותי את פעילויות המחקר בשיתוף צדדים שלישיים בתחומי הליבה של החברה: חקלאות, מזון וחומרים מורכבים. \
מפת הדרכים הטכנולוגית של כיל נגזרת ממאמצי האיתור והבדיקה של מגמות גלובליות תוך שיתוף פעולה עם גורמי אקדמיה, חברות הזנק (סטארט-אפ) וחברות תעשייתיות בישראל וברחבי עולם, במטרה לגבש צוותי עבודה משותפים.
הוצאות המו"פ של כיל
תוכנית המחקר האגרונומי, במסגרת שיתוף פעולה בין כיל למכון וולקני, הוציאה לפועל עד כה 21 פרויקטים פעילים, לצד מבחני שטח וסדנאות אגרונומיות.
בנוסף, בשנת 2017 זכתה החברה במענק מטעם קרן BIRD (קרן ישראל-ארה"ב למחקר ופיתוח תעשייתי), אשר אישרה מימון בסך של כ-1 מיליון דולר לפיתוח משותף עם חברת הזנק ישראלית בתחום חומר ננו-גבישים הקשור ליישומי מחקר בתעשיית הצבעים והציפויים.
מטרותיהן המוגדרות של פעילויות המחקר והפיתוח של כיל הן:
YPR-TECH, זרוע החדשנות של המיזם המשותף של כיל בסין, מפעילה 20 מיזמים לפיתוח מוצרים וטכנולוגיות חדשים המבוססים על נגזרות זרחן.
להלן כמה מפעילויות המו"פ שכיל מתמקדת בהן:
כיל מוצרים תעשייתיים
מוצרים מבוססי-מגנזיה: פיתוח פורמולציות שנועדו לתת מענה לצרכים נטולי מענה בשווקים, כגון החלפת מוצרי אלומיניום בדיאודורנטים ותחמוצת אבץ במגוון מוצרי צריכה.
כיל תוספים מתקדמים
כיל רכיבי מזון מיוחדים
כיל אשלג ומגנזיום
כיל פוספט
פיתוח דשן חדש מזרמי שפכים.
כיל דשנים מיוחדים
פיתוח יישומים לשימור מים ולשיפור זמינות הדשן בסביבת השורש.
למידע נוסף אודות מיזמי מו"פ, אנו מזמינים אתכם לעיין בדוח הכספי השנתי של כיל לשנת 2017 [PDF] (עמ' 166-169).