r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb

פסולת

כיל מיישמת את גישת הכלכלה המעגלית. בישראל, בעיקר, משמשת הפסולת של חלק ממפעלי החברה כתשומה בתהליכי ייצור אחרים. באתרים אחרים של החברה, עושה כיל שימוש בתוצרי פסולת של חברות אחרות הפועלות במסגרת שרשרת הערך הרחבה. החברה חותרת "לסגור מעגלים" הן ביחס לתהליכי הייצור שלה והן ביחס למוצריה. \

מרבית מתהליכי הייצור התעשייתיים כוללים הפקתם של תוצרי לוואי ופסולת. את חלק מזרמי הפסולת ניתן לשלב מחדש בתהליכי הייצור, ואילו אחרים ניתן להפנות לשימוש בתעשיות אחרות במסגרת סימביוזה תעשייתית. חלק מזרמי הפסולת מועברים למטמנות. חלק מזרמי הפסולת של החברה כוללים מזהמים רעילים המחייבים טיפול מיוחד. החברה מנטרת ומנהלת את כל זרמי הפסולת שלה. כיל נוקטת בצעדים שונים לצמצום כמויות הפסולת, ולהפנות כמויות גדולות ככל האפשר לשימוש חוזר ולמִחזוּר.

הערה: בטבלאות להלן, ובניגוד למדדים סביבתיים אחרים בדוח זה, שנת 2008 אינה משמשת כשנת הבסיס בהקשר זה. זאת לאור חוק הגנת הסביבה (פליטות והעברות לסביבה – חובות דיווח ומרשם), התשע"ב-2012 (חוק ה-PRTR), שחוקק ב-2012. במסגרת החוק הורחבו בצורה ניכרת זרמי התוצרים המוגדרים כפסולת באתרי החברה בישראל. לאור זאת, נתוני הפסולת שנמדדו בשנים 2008-2011 אינם ברי-השוואה לאלו שנמדדו משנת 2012 ואילך.

פסולת לא מסוכנת

לא ניתן להבחין במגמות ברורות באשר לכמויות הפסולת המופקות במפעלי החברה. הכמויות עשויות להשתנות באופן ניכר משנה לשנה. בין הסיבות העיקריות לכך ניתן למנות כמויות גדולות של פסולת המופקות עקב מיזמי בנייה/שיפוצים חד-פעמיים, כמו גם סוגי פסולת מסוימים הנאגרים בבריכות איגום במשך מספר שנים בטרם העברתם לטיפול על-ידי גורמים מקצועיים חיצוניים. מאותן סיבות, בשנת 2017 נרשמה ירידה של 9% בכמות הפסולת הלא מסוכנת.

יצוין כי במדידת כמויות הפסולת הלא מסוכנת לא נכללו כמויות ניכרות של זרמי פסולת אשר נמכרו למִחזוּר/שימוש חוזר – וזאת כיוון שאנו מודדים כמויות אלו כמוצרים (עם זאת, כן נכללו זרמי פסולת אשר כיל משלמת לחברה חיצונית אשר מטפלת בחומרים וממחזרת אותם). היקפי הפסולת/מוצרים שלא נכללו בדיווחי הפסולת כוללים 650-800 אלף טונות פסולת גבס הנמכרות מדי שנה על-ידי כיל סין YPH לצורך שימוש חוזר, וכ-80 אלף טונות פסולת אפר הנמכרות מדי שנה על-ידי כיל רותם לשימוש חוזר.

התפלגות שיטות טיפול בפסולת לא מסוכנת (%)

פסולת מסוכנת

פסולת מסוכנת

בשנת 2017 חלה עלייה קלה, בהיקף של 1.6 אלף טון, בכמות הפסולת המסוכנת. הסיבה העיקרית לעלייה זו (כמו גם לעלייה שנרשמה בשנת 2016) הייתה גידול בשיעור הפינוי של פסולת "עוגת הסינון", זרם פסולת משמעותי הנתון לשינויים משמעותיים משנה לשנה (שכן הפסולת ממקור זו מפונה רק לאחר הצטברותה של כמות מסוימת). מכיוון שהאמצעים הקיימים כיום אינם מאפשרים מִחזוּר פסולת מסוג זה, נגרמת גם עלייה בשיעור היחסי של פסולת המועברת למטמנות במסגרת החלוקה לשיטות טיפול בפסולת. מעל 95% מהפסולת המיוצרת מטופלים בארץ המקור.

פסולת מסוכנת

התפלגות שיטות טיפול בפסולת מסוכנת (%)

מרבית זרמי הפסולת של כיל מטופלים ישירות על-ידי כיל או מועברים לטיפול אצל ספק חיצוני מוסמך – תוך ביצוע וידוא ישיר של שיטת הפינוי הננקטת על-ידי ספק כאמור. ביחס לזרמי פסולת מסוימים, מידע זה נמסר על-ידי קבלן מוכר לפינוי פסולת.

12.6
עידוד חברות, במיוחד חברות גדולות וטרנס אטלנטיות, לאמץ נהגים ברי קיימא ולהטמיע מידע בנושא קיימות לתוך מערכות הדיווח שלהן.
תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 306-2
גילוי: 306-4
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.