r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
ייצור עצמי של חשמל

ייצור עצמי של חשמל

ייצור עצמאי של חשמל מאפשר לכיל למטב את צריכת האנרגיה שלה. באמצעות השימוש בתחנות קוגנרציה (מחזור משולב- מחז"מ) במתקניה השונים, יכולים מפעלי כיל לנצל את החום העודף המופק במסגרת תהליך ייצור החשמל כמקור לאנרגיה תרמית – תהליך יעיל ביותר מבחינת ניצול הדלק. \

החברה מפעילה תחנות כוח בשיטת הקוגנרציה באתרים שונים:

  • כיל ים המלח – תחנת הכוח הוותיקה, הפועלת בשיטת מחז"מ, היא בעלת כושר ייצור חשמל של 51-54 מגה-ואט ומפיקה כ-260 טונות קיטור לשעה. בשנת 2012 קיבלה החברה היתרים להפעלת תחנת קוגנרציה חדשה, מבוססת גז טבעי, בסדום, בעלת כושר ייצור חשמל של כ-240 מגה-ואט. תחנת הכוח החדשה החלה בפעילות מלאה במהלך 2018, ופועלת ביעילות גבוהה בהרבה מן התחנה הקודמת. תחנת הכוח החדשה מיועדת להחליף את רכישת החשמל ממקורות חיצוניים בכל אתרי כיל בישראל.
  • כיל רותם – מפעלי החומצה הגופרתית ומפעל פמה (העושה שימוש בפצלי שמן כמקור דלק עיקרי) מספקים יחדיו כושר ייצור של 40 מגה-ואט חשמל ו-340 טון קיטור בשעה. תחנות קוגנרציה אלה פועלות ברמת יעילות גבוהה ביותר, מעל 85%, ומקבלות חום המופק בתהליך השריפה וההמרה של גופרית.
  • המיזם המשותף כיל סין YPH – מערכות איסוף חום בטמפרטורה גבוהה במפעלי החומצה הגופרתית מספקים הן קיטור והן חשמל לצרכי תהליך הייצור.
  • כיל Boulby בריטניה – תחנת הקוגנרציה באתר זה פועלת זה שנים רבות, והשלב הראשון בתהליך ההנדוס מחדש של התחנה הושלם בשנת 2016.
  • כיל גרמניה Ladenburg – משנת 2014 נהנה האתר מתחנת מחז"מ בעלת כושר ייצור של 2 מגה-ואט חשמל, 1 מגה-ואט קיטור ו-1 מגה-ואט מים חמים. מתקן זה משלים את תפוקתו של מתקן קטן יותר, הפועל באתר זה שנים רבות.

לאור היתרונות הסביבתיים והכלכליים של שיטת הקוגנרציה, בכוונת החברה להשקיע ביישום מיזמי קוגנרציה נוספים במספר רב של מתקנים בעתיד הקרוב.

במהלך השנים 2016-2017, ולאור היתרונות הסביבתיים והכלכליים המובהקים של שיטת הקוגנרציה, היתכנות אימוצה של טכנולוגיה זו נבחנה מחדש בכל מפעליה המרכזיים של כיל בכל העולם. המסקנה הייתה כי ניתן לנצל את טכנולוגיית הקוגנרציה במחצית מן האתרים עתירי-האנרגיה ביותר של כיל. כתוצאה מכך, בכוונת החברה להשקיע במתקני קוגנרציה נוספים במהלך השנים הקרובות – תוך מתן עדיפות לאתרים שבהם תקנות מיסוי רגולציית פחמן ורגולציה סביבתית מספקות תמריץ נוסף לביצוע ההשקעה.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.