r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
גזי חממה ושינויי אקלים

גזי חממה ושינויי אקלים

החברה קבעה יעד להפחתת 30% בסך הפליטות במכלול 1+2+3 עד שנת 2020 (כאשר שנת 2008 משמשת כשנת הבסיס).

שינויי האקלים, או התחממות גלובלית, משמעם עלייה בטמפרטורה הממוצעת הנמדדת על פני כדור הארץ. שינוי אקלים נגרם בעיקר כתוצאה מן השימוש בדלקים פוסיליים, המביא לפליטת פחמן דו-חמצני וגזי חממה אחרים לאוויר. גזים אלה גורמים לאגירת חום באטמוספרה, תופעה העשויה לגרום להשפעות שונות על מערכות אקולוגיות, לרבות עליית מפלס פני הים, אירועי מזג אוויר קיצוניים, בצורת ועוד. \

שינויי האקלים, או התחממות גלובלית, משמעם עלייה בטמפרטורה הממוצעת הנמדדת על פני כדור הארץ. שינוי אקלים נגרם בעיקר כתוצאה מן השימוש בדלקים פוסיליים, המביא לפליטת פחמן דו-חמצני וגזי חממה אחרים לאוויר. גזים אלה גורמים לאגירת חום באטמוספרה, תופעה העשויה לגרום להשפעות שונות על מערכות אקולוגיות, לרבות עליית מפלס פני הים, אירועי מזג אוויר קיצוניים, בצורת ועוד.

עד שנת 2017, פליטות גזי החממה הגלובליות של כיל הופחתו ב-23% בהשוואה לשנת הבסיס 2008. הפחתה זו מהווה 77% מיעד ההפחתה שהציבה החברה עד שנת 2020.

כיל נקטה באמצעים שונים על מנת להמשיך בהפחתת פליטות גזי החממה שלה. בין היוזמות העיקריות בתחום זה ניתן למנות:

  • מניעה או הפחתה של פליטות גזי חממה תהליכיות: החלפת SF6, גז אינרטי אשר שימש בייצור מגנזיום, בגז HFC-134a, הביא לצמצום משמעותי בפליטות גזי החממה בכיל מגנזיום ים המלח. בנוסף, החברה הפעילה מערכת חדשנית אשר הביאה לצמצום של כ-60% בפליטות החמצן הדו-חנקני ביחס לכל טון מיוצר של חומצה חנקתית בכיל חיפה דח"כ. שני המיזמים זכו לאישור מנגנון CDM של האו"ם.
  • העברת מתקני הייצור של כיל בישראל לשימוש בגז טבעי: לגז טבעי יתרונות סביבתיים רבים, לרבות הפחתת פליטות גזי חממה ליחידת אנרגיה שיוצרה.
  • הגברת היעילות האנרגטית: החברה מוציאה משימוש טכנולוגיות ייצור שאינן יעילות, מייעלת את מתקני הייצור שלה, מגבירה את יעילות צריכת החום והקיטור, עושה שימוש בחום שיורי ומפחיתה את צריכת החשמל לתאורה ומיזוג אוויר.
  • הרחבת השימוש בחשמל ממקורות חיצוניים שמתאפיינים ברמות פחמן נמוכות: בעיקר לחשמל המופק מגז טבעי ואף, היכן שניתן, ממקורות אנרגיה מתחדשים.

בטבלה להלן, שנת 2008 מוצגת כשנת הבסיס המשמשת את כיל למדידת ביצועיה בטווח הארוך (בנוסף למדידת ביצועים בטווח הקצר, משנה לשנה).

פליטות גזי חממה גלובליות - מכלול 1+2+3 (אלפי טון CO2e)

פליטות גזי חממה 2017 לפי מכלול (טון CO2e)

פליטות גזי חממה 2017 (מכלול 1+2) בחלוקה לאזורים גיאוגרפיים (טון CO2e)

פליטות גזי החממה הגלובליות של כיל הופחתו ב-23% בהשוואה לשנת הבסיס 2008. הפחתה זו מהווה 77% מיעד ההפחתה שהציבה החברה עד שנת 2020. בהשוואה לשנת הבסיס 2008, הפחיתה כיל את פליטות ה-CO2e ב-954,000 טון. חלק הארי של ההפחתה מסווג למכלול 1 ו-2. ניתוח מצאי גזי החממה המקיף שמבוצע בחברה מתבסס על פרוטוקול גזי החממה וכולל את גזי החממה הבאים: CO2, CH4, N2O ו-HFCs (וכן, היסטורית, גם SF6, שפליטתו הופסקה).

13.1
חיזוק העמידות והתאמת הקיבולת לסכנות הנוגעות לאקלים ולאסונות טבע בכל המדינות.

בין השנים 2016 ו-2017 נרשמה עלייה קלה (2%) בסך פליטות גזי החממה הגלובלי של כיל. עלייה זו מיוחסת בעיקרה לחזרתם הזמנית של אתרי כיל בישראל להסתמכות על חשמל ממקורות חיצוניים, המבוססים על רשת החשמל הארצית של חברת החשמל בישראל, המתאפיינת בטביעת רגל פחמנית גבוהה יותר בהשוואה לתחנות הכוח המבוססות על גז טבעי, שמהן רכשה כיל ישראל את מרבית החשמל החיצוני בשנים האחרונות.

 

בשנה הקודמת, בין השנים 2015 ו-2016, נרשמה עלייה של 20% בסך פליטות גזי החממה בהשוואה לשנת 2015. עלייה זו מיוחסת בעיקר להכללתו של המיזם המשותף כיל סין YPH במצאי גזי החממה של כיל. מרבית גזי החממה במיזם המשותף YPH נובעים ממפעל הפוספטים והדשנים רחב ההיקף שלה, 3C, ומיוחסות לצריכת חשמל ממקורות חיצוניים, לפליטות פחמן דו-חמצני בתהליך האסידולציה של סלע פוספט ולשריפת פחם.

גורם נוסף לעלייה הוא סיומן של שביתות ועיצומי עובדים שאירעו במהלך 2015, והחזרה לרמות פעילות ייצור רגילות באתרי כיל ים המלח וכיל נאות חובב.

כיל זכתה לציון A- מטעם פרויקט דיווח הפחמן CDP

כיל צופה הפחתה בפליטות גזי החממה שלה במהלך 2018, עם כניסתה לפעילות מלאה של תחנת הכוח החדשה בסדום, המתאפיינת ברמת יעילות גבוהה.

פעולה מתואמת למאבק בשינוי האקלים: חתירה להפחתה של 90% בפליטות פחמן דו-חמצני במחוז Zeeland

מספר חברות תעשייתיות גדולות, ובהם כיל Terneuzen, הפועלת במחוז Zeeland שבדרום-מערב הולנד, גיבשו "תוכנית שאיפה אקלימית" [PDF]. החברות התעשייתיות, עליהן נמנות כמה מצרכניות האנרגיה הגדולות במחוז, מתכננות להפחית את פליטות הפחמן הדו-חמצני שלהן בשיעור של 85%-90% עד שנת 2050, בהתאם להסכם פריס לעניין שינוי האקלים.

החברות ממחוז Zeeland הלוקחות חלק בתוכנית האקלימית כוללות את כיל הולנד Terneuzen, Yara (הממוקמת ב-Sluiskil), בתי זיקוק Zeeland (הממוקמת ב-Nieuwdorp), Trinseo, Dow Benelux, ו-Cargill (הממוקמת ב-Sas van Gent). התוכנית האקלימית פותחה בשיתוף עם חברות ממחוזות West Brabant ו-Flanders, ומעודדת שימוש בחום העודף ובחומרי הפסולת המופקים על-ידי חברות אחרות.

החברות גיבשו מפת דרכים הכוללות צעדים דרושים להגשמת היעד. התוכנית כוללת אחסון ומִחזוּר פחמן דו-חמצני, כמו גם שימוש במימן.

12.6
עידוד חברות, במיוחד חברות גדולות וטרנס אטלנטיות, לאמץ פרקטיקות בנות-קיימא ולשלב מידע בדבר קיימוּת במסגרת מחזורי הדיווח שלהן.
תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 103-2
גילוי: 305-1
גילוי: 305-2
גילוי: 305-3
גילוי: 305-5
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.