r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
עובדים בטוח

עובדים בטוח

כיל מנהלת את הגֵהוּת התעסוקתית והתעשייתית שלה על מנת לאתר, להעריך ולמזער את חשיפתם של העובדים לסיכונים בריאותיים בעבודה. הנהלת הסביבה, בטיחות וגהות (EHS) הגלובלית של כיל מבצעת הערכות של ביצועי הבטיחות באתרי החברה ברמה הגלובלית, וכן מפיצה פרקטיקות מיטביות ומגבשת הנחיות פנימיות. בנוסף, עובדי כיל עוברים הדרכות בטיחות חוזרות על מנת למזער את הסיכונים ולצמצם את מספר התאונות. כיל מנטרת את תנאי העבודה באתריה ויישמה תקני בטיחות וגהות עובדים מחמירים בהרבה מאלו הקבועים בדרישות הרגולטוריות. \

כיל נוקטת באמצעי זהירות על מנת להגביר את הבטיחות בפעילויותיה ולצמצם את הסיכונים עבור עובדי החברה וקבלניה.

כחברה בתעשיית הכימיקלים, כיל מחויבת לנהל את הסיכונים הכרוכים בחשיפה פוטנציאלית לחומרים, תהליכים, ייצור וכרייה. החברה נוקטת באמצעי זהירות על מנת להגביר את הבטיחות בפעילויותיה ולצמצם את הסיכונים.

בקרת איכות אוויר מופעלת בכל המתקנים הרלוונטיים. מצבם הבריאותי של העובדים נבדק באופן תקופתי, וכל ציוד המיגון הנדרש והמוסכם מסופק לעובדים.   

פעילויות בתחום בטיחות וגהות עובדים נערכות במתקני כיל בכל רחבי העולם. פעילויות אלו כוללות, בין היתר, יישומן של תוכניות רב-שנתיות לצמצום פליטות אבק, שיפור התאורה, אספקת ציוד מתאים מבחינה ארגונומית, ועוד. החברה מעודדת שיתוף בידע באמצעות מפגשי פורומים אזוריים לבטיחות, בראשותם של מנהיגי בטיחות אזוריים (באזורים ישראל, אירופה, אמריקה, אסיה-פסיפיק). פורומים אלה דנים במדיניות ובהנחיות בכיל, תקריות ומפגעי בטיחות קיימים שאותרו באתרים ספציפיים, ומשתפים ברעיונות בדבר שיטות מניעה ולקחים שהופקו.

מערכת שיתוף ידע שיטתי זו מאפשרת יישומן של פרקטיקות מיטביות על מנת ליצור סביבת עבודה בטוחה יותר.

כיל מספקת ציוד מיגון ומחייבת שימוש בו.

סביבות העבודה של עובדי כיל עשויות לכלול סיכוני בטיחות וגהות פוטנציאליים, בהתאם לתפקידים הפרטניים של העובדים והאתרים השונים. על מנת לצמצם סיכונים אלו, כיל מספקת את כל ציוד המיגון הנדרש ומחייבת שימוש בו.

בחברות-הבת של כיל פועלות ועדות בטיחות הכוללות נציגות של העובדים וההנהלה. כל ועדה מגדירה ומיישמת הוראות בטיחות, כגון חיוב שימוש בציוד מיגון אישי, חיוב בביצוע בדיקות רפואיות תקופתיות לעובדים, הטלת קנסות בגין הפרות בטיחות וכו'. תקנות העבודה כוללות הוראות במגוון נושאים, לרבות היגיינה, וכן צעדים משמעתיים מפורשים במקרה של הפרות בטיחות. נושאי בטיחות וגהות נכללים גם במרבית חוזי ההעסקה של החברה. כך למשל, נושאי הבטיחות והגהות הבאים נכללים בהסכמים העבודה של החברה בישראל:

  • ציוד מיגון אישי;
  • ניהול משותף – ועדות עובדים לבטיחות וגהות;
  • השתתפות נציגי עובדים בביקורות בטיחות וגהות, בקרות וחקירת תאונות;
  • הכשרה ולימוד בנושאי בטיחות וגהות;
  • מנגנון קובלנות – הזכות לסרב לבצע עבודה שאינה בטיחותית;
  • בדיקות תקופתיות;
  • אכיפה.

הגברת הבטיחות בקרב קבלני כיל

כיל לוקחת אחריות על קבלניה ושותפיה העסקיים. החברה פועלת להבטיח כי קבלנים המועסקים בחברה הם בעלי הכישורים והידע המתאימים לשם ביצוע עבודתם, בחלק מחזון החברה להפוך את כיל למובילה בתחום פרקטיקות הבטיחות. בשנת 2018 בכוונת החברה להגביר את פעילותנו מול קבלני החברה, על מנת להבטיח כי הם עובדים בצורה בטיחותית.

קבלנים יוערכו בהתאם לביצועי הבטיחות שלהם. החברה פועלת מול קבלניה על מנת ליישם ביצוען של בדיקות רפואיות תקופתיות במימונה של כיל. קבלנים יידרשו להציג ראיות כי לפחות 80% מעובדיהם עברו בדיקות כאמור.

כיל רואה ביוזמה זו תהליך לטווח ארוך, אשר ייטיב הן עם כיל והן עם קבלניה. החברה משיקה תוכנית ניסיונית בכמה מאתריה בישראל, ובכוונתה להביא ליישום גלובלי של היוזמה בעתיד.  

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 403-4
גילוי: 403-7
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.