r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
יעילות אנרגטית

יעילות אנרגטית

יעילות אנרגטית היא חלק מגישתה המקיפה של כיל להפחתת השפעות סביבתיות. החברה משקיעה מאמצים ניכרים בנקיטת אמצעים לחיסכון באנרגיה בכל חברות ומתקני כיל בכל רחבי העולם. בחברה פועלים מיזמי יעילות אנרגטית שונים, החל בתוכנית כלל-כילית ללימוד ניהול אנרגיה ומתודולוגיות שימור אנרגיה, עבור באופטימיזציה של ציוד הייצור וכלה הגברת המודעות לצורך בחיסכון באנרגיה בקרב עובדי החברה וקבלניה. \

בראשית 2013 השיקה החברה תוכנית יעילות אנרגטית גלובלית, כחלק מתוכנית היעילות המקיפה של הקבוצה – ACE ("שאיפה מובילה למצוינות" – Ambition Creates Excellence). לצורך כך פיתחה כיל מתודולוגיה אחידה הניתנת ליישום בכל אתרי כיל וכוללת יצירתו של מערך כישורים בתחום היעילות האנרגטית בתוך החברה.

תוכנית ACE מובילה לעתים קרובות לחסכון בעלויות תפעול ולשיפורי איכות, מעבר ליעדי הליבה הסביבתיים של התוכנית – הפחתת צריכת הדלק והחשמל ופליטות גזי חממה.

עד סוף שנת 2017 יושמה המתודולוגיה ב-26 מאתרי הייצור הגדולים ביותר של החברה. עד סוף שנת 2017 בוצע תהליך ACE ב-29 אתרי כיל (אשר שלושה מהם נמכרו מאז במסגרת מימושים). במהלך 2018 צפויים ליישם את המתודולוגיה שני אתרי כיל נוספים. באתרים אחרים מתבצעות בקרות לצורך ריענון הנהלים והצוותים המקומיים ועל מנת לזהות הזדמנויות חדשות לחסכון באנרגיה. התכונית התבססה זה מכבר כאמצעי העיקרי של כיל לשיפור היעילות האנרגטית. תוכנית ACE מובילה לעתים קרובות לחסכון בעלויות תפעול ולשיפורי איכות, מעבר ליעדיה הליבה הסביבתיים של התוכנית – הפחתת צריכת הדלק והחשמל ופליטות גזי חממה.

מיזמים עיקריים שיושמו עד כה בתחום היעילות האנרגטית:

  • מיטוב הבקרה והשימוש בציוד המשמש בתהליכי הייצור
  • שימוש חוזר באנרגיית חום עודפת הנוצרת בארובות של מתקני הייצור
  • שיפור היעילות בהפקת אוויר וקיטור דחוסים
  • פריסה של מערכות בקרה מתקדמות להשבתה אוטומטית של מערכות חשמל, תאורה ומיזוג אוויר

 

בנוסף, כיל פועלת לשיפור המודעות וההתנהלות של עובדיה בכל רמות הארגון בנוגע לשימוש באנרגיה ומניעת בזבוז.

7.3
עד שנת 2030, הכפלת שיעור השיפור הגלובאלי ביעילות אנרגיה.

במסגרת תוכנית ACE, כיל מטמיעה שימוש במערכות ניהול אנרגיה חדשות ומשופרות. אתרי כיל מקבלים, ברמה הפרטנית, הסמכה חיצונית לפי תקן ISO 50001 (בעיקר אתרי כיל המתאפיינים בצריכת אנרגיה גבוהה), או הסמכה לפי תקן פנימי מקביל, הניתנת על-ידי פאנל אימות פנימי (בעיקר אתרי כיל המתאפיינים בצריכת אנרגיה בינונית ונמוכה). כל המתקנים עתירי האנרגיה של החברה צפויות לקבל הסמכה בהתאם לתקן ISO 50001 או התקן הפנימי עד שנת 2020. בין אתרי כיל שכבר קיבלו הסמכה בהתאם לתקן ISO 50001 עד סוף שנת 2017 ניתן למנות את מפעלי ים המלח, כיל נאות חובב, כל שלושת אתרי כיל רותם (רותם, צין, אורון), ארבעה אתרי כיל גרמניה (Bitterfeld, Ladenburg, Amfert ו-Knapsack), כיל הולנד Terneuzen וכיל סין Lian Yun Gang.

מטריצות הצלחה

תוכנית ACE של כיל הביאה לחסכון כולל בעלויות אנרגיה בסכום של כ-43 מיליון דולר בשנת 2017, בהשוואה לשנת הבסיס 2012. מטרת התוכנית היא להגיע לחסכון שנתי של 45 מיליון דולר בעלויות אנרגיה עד שנת 2020, בהשוואה לשנת 2012 (כלומר, עמידה ביעד בשיעור של 93% עד סוף שנת 2017). החיסכון המצטבר בעלויות אנרגיה מאז הקמתו של המרכז למצוינות אנרגטית בשנת 2005 מוערך כיום בכ-155 מיליון דולר (לא כולל חיסכון הנובע מן המעבר לגז טבעי).

 

חלק מן היוזמות לחיסכון בעלויות אנרגיה אינו כרוך בהכרח בהפחתת כמות האנרגיה הנצרכת. כך למשל, התאמת זמני פעילות הייצור ו/או התחזוקה באופן שיגביר את השימוש באנרגיה בשעות שפל של תעריף אספקת האנרגיה, או מעבר משימוש במזוט לשימוש בגז טבעי.

היעד של כיל הוא השגת שיפור משנה לשנה בעצימות האנרגטית, במעל 50% ממדדי הביצועים (KPIs) המבוססים על עצימות אנרגיה של מוצרים.

על מנת לוודא כי החברה משיגה הפחתה במונחי אנרגיה, וכחלק מדרישות תקן ISO 50001, כיל עושה שימוש במדדי ביצוע מרכזיים (Key Performance Indicators – KPIs) למדידת העצימות האנרגטית של מוצריה. החברה מנטרת מדדים אלה, הנמדדים במונחי מגה-ואט/שעה לטון מוצר, ביחס למוצריה העיקריים. עם זאת, צריכת האנרגיה של קו ייצור מסוים לעתים קרובות אינה עומדת ביחס ישר להיקף ייצור. ישנן מספר סיבות אפשריות לכך, בהן:

  • תמהיל מוצרים: בחלק מקווי הייצור של החברה מיוצר מגוון רחב של מוצרים, המתאפיינים בעצימות אנרגטית שונה, כאשר תמהיל המוצרים משתנה מדי שנה בהתאם לדרישות הלקוחות ולכוחות שוק "חיצוניים" אחרים שאינם בשליטת החברה.
  • היקפי ייצור: חלק מצרכי האנרגיה הם קבועים ואינם תלויים בהיקף הייצור. לפיכך, ברוב המקרים, היקפי ייצור גבוהים מביאים לעצימות אנרגטית נמוכה יותר. לאור זאת, בחברה נעשים מאמצים למקסם את אצוות הייצור, אך הדבר תלוי בדרישות הלקוחות.
  • מזג אוויר: חלק מאתרי החברה ממוקמים באזורים המתאפיינים באקלים חם או קר במיוחד. לאור זאת, שינויים עונתיים משמעותיים עשויים להתרחש בהתאם לתנאי מזג האוויר.

 

החברה מגבשת עקומת עצימות אנרגטית ביחס לכל מוצר נמדד (ראו דוגמאות להלן). בדוגמאות שלהלן, הנקודות הכחולות משקפות ממוצעים היסטוריים משנים קודמות ואילו הנקודות האדומות משקפות את נתוני הרבעון העדכניים ביותר. שיפור במדד הביצועים (KPI) מושג אם נתוני העצימות האנרגטית הרבעוניים שדווחו נמוכים מנתוני העקומה הנומינליים, ונסיגה בביצועים מתרחשת אם נתוני העצימות האנרגטית גבוהים מנתוני העקומה.

היעד של כיל הוא השגת שיפור משנה לשנה בעצימות האנרגטית, במעל 50% ממדדי הביצועים (KPIs) המבוססים על עצימות אנרגיה של מוצרים. בשנת 2017, ב-15 מתוך 23 (65%) המוצרים הנמדדים נרשם שיפור שנתי ממוצע, והחברה עמדה ביעד השנתי. בכוונת החברה להרחיב את מספר המוצרים הנמדדים במהלך 2018.

בשנת 2017 נרשם שיפור שנתי ממוצע ב-65% המוצרים הנמדדים.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.