r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
אודות הדוח

אודות הדוח

כיל מכירה בחשיבותו של תהליך הדיווח התקופתי ובשקיפות הנדרשת ממנה בפעולותיה. דוח האחריות התאגידית של כיל מתאר את גישת החברה ביחס לנושאי קיימוּת ואת הצעדים שבהם נקטה במהלך שנת 2017 לקידומן של פרקטיקות עסקיות אחראיות ובנות-קיימא. זו השנה השמינית ברציפות שבה כיל מפרסמת דוח GRI מלא, ולאחר שנים שבהן הדיווח בוצע על-פי הנחיות GRI G4, זו השנה הראשונה שבה הדיווח מבוצע בהתאם לתקני (GRI Standards).

זהו הדוח הדיגיטלי הראשון שלנו, המאפשר נגישות מלאה.

בעוד כיל מוסיפה להתקדם בתהליך הדיווח תוך שימוש במסגרת GRI, אנו ממשיכים כל העת בחיזוק פרקטיקות איסוף המידע והדיווח תוך הגברת יעילותן של מערכות אלה בכל תחומי הפעילות של החברה. בכל המקרים, הנתונים הכלולים בדוח זה מתייחסים לשנה הקלנדרית 2017, למעט אם נאמר אחרת. עקב מספר שינויים משמעותיים שחלו בחברה ובתשתית איסוף המידע הזמין לנו, נכלל גם מידע המתייחס לשנת 2018. ביחס למרבית המדדים הכמותיים הוצגו גם נתונים משנים קודמות כבסיס להשוואה. הדוח הקודם של כיל עסק בשנת 2016 ופורסם באמצע 2017.

הדוח סוקר את כל פעילויותיה של כיל באופן גלובלי. המידע הכמותי הנכלל בדוח זה מתייחס לכל המגזרים והיחידות העסקית בכיל. הדוח כולל (בין היתר) מידע בדבר מיזם משותף משמעותי (YPH). הקמתו של המיזם המשותף YPH, על-ידי כיל וחברה סינית, הושלמה בסוף 2015. נתונים המתייחסים למיזם המשותף YPH נכללים בדוחות החברה החל משנת 2016, לרבות בדוח זה. זהו שינוי מהותי אשר גרם לשינוי במגמות חלק מהמדדים הסביבתיים. רשימה של הישויות הנכללות בדוח זה ניתן למצוא בתרשים המבנה הארגוני של החברה, המופיע בדוח השנתי של כיל לשנת 2017 באתר האינטרנט של החברה (ראו סעיף "ג. מבנה ארגוני" או ביאור 27 – ישויות הקבוצה).

במהלך התקופה המדווחת אירעו מספר שינויים משמעותיים בכל הנוגע להיקפו או גבולותיו של הארגון. בוצעה מכירה של כמה מאתרי כיל ומידע אודותיהם אינו נכלל בדוח שנת 2017; עם זאת, מכירות אלה לא השפיעו באופן משמעותי על היקף הדיווח.

במהלך שנת 2015 אירעה שביתה באתרי כיל ים המלח וכיל נאות חובב. במשך מספר חודשים, העובדים בכמה מחברות-הבת המרכזיות של כיל בישראל שבתו מעבודה, ופעילות הייצור בהם פסקה כמעט לחלוטין. לאירוע זה הייתה השפעה על מדדים אחדים הנוגעים לבטיחות (כגון מספר תאונות) וכן על הביצועים הסביבתיים. השינוי שנרשם בחלק מן המגמות בשנים 2016-2017 נובע מן החזרה לפעילות ייצור רגילה לאחר סיומן של השביתות שאירעו ב-2015 ומהכללתם של הנתונים המתייחסים למיזם המשותף YPH.   

המידע נאסף באמצעים פנימיים על-ידי מטה החברה והמחלקות הרלוונטיות המתמחות בתחומי הסביבה, משאבי האנוש, הבטיחות, תרומה ומעורבות קהילתית ועוד. מידע חברתי וסביבתי נאסף מעשרות אתרי כיל בכל רחבי העולם. חלק ניכר מן המידע הכמותי נאסף באמצעות שימוש במערכת דיווחי הקיימוּת הממוחשבת של כיל – SoFi. אנו ממשיכים במאמצים להמשיך ולהעמיק את שקיפות הדיווחים ולהרחיב את היקף הנתונים בנושאי סביבה, בטיחות, תלונות, ונושאים נוספים.

הדוח חובר בהתאם לתקני GRI, בחלופת ההתאמה "Core", והדיווחים עולים בקנה אחד עם העקרונות להגדרת תוכן ואיכות הדיווחים. בנוסף, הדוח מתייחס לנספח הנחיות GRI החלות על ענף הכרייה והמתכות. עם זאת, לא כל ההנחיות ישימות או מתאימות לעסקיה של כיל, ועל כן יושמו באופן סלקטיבי, כך שיתייחסו לפעילויות כריית המחצבים של החברה.

 

כיל בררה את התכנים הנכללים בדוח זה תוך תעדוףהיבטים מהותיים, בעקבות תהליך בחינת מהותיות של כלל מחזיקי עניין פנימיים וחיצוניים. במסגרת תהליך זה בוצעו ראיונות עם עובדי כיל, לרבות מנהלים בכירים, לצורכי תהליכי איסוף ואימות המידע עבור דוח זה. הדגשים בדוח זה ומבנה הדוח מבוססים על הרכבם המגוון של מחזיקי העניין של כיל. כיל כוללת בדוח את השפעותיה העיקריות ברמת התאגיד, כמו גם ברמות פירוט גבוהות יותר, בכדי להבטיח שדוח זה יהיה רלוונטי עבור כמה שיותר מחזיקי עניין. כל ההיבטים הנסקרים בדוח הינם מהותיים עבור הארגון. היכן שסוגיה כלשהי זוהתה כמהותית עבור הארגון, הרי שהדבר חל על כל היחידות העסקיות בכיל.

על מנת לשמור על עקביות עם תקני הדיווח הבינלאומיים השונים החלים על החברה, כל המידע שנאסף מאתרי כיל בכל רחבי העולם, לרבות מאתריה בישראל, מוצג בדוח זה תוך שימוש בפרוטוקולי דיווח בינלאומיים (למשל CDP, GRI), שבהם עשתה החברה שימוש בשנים האחרונות. המידע המדווח הינו תוצאה של ניתוח ישיר של הסוגיות הנדונות וביצוע חישובים במקרה הצורך (למעט אם צוין אחרת). תיקונים רטרואקטיביים ביחס לדיווחים קודמים נערכו בכמה ממדדי הבטיחות והגהות בשל שינוי בצורת הסיווג הפנימי של התקריות בכיל, כמו גם בשל שגיאות שנמצאו במספר נתונים שדווחו בעבר. בנוסף, בוצעו מספר תיקונים בחלק מהנתונים הנוגעים לפסולת שאינה מסוכנת, בדגש על נתוני 2016 (שינוי ההתייחסות לזרמי פסולת מרכזיים הנמכרים כמוצרים לשימושם של גורמים חיצוניים כאל מוצרים והחרגתם מנתוני הפסולת; ראו פרטים נוספים בעניין זה בסעיף העוסק בפסולת).

אימות חיצוני

אימות חיצוני בוצע, לפני פירסום הדוח, על ידי המכון לאחריות תאגידית שבמרכז האקדמי למשפט ולעסקים. התהליך התמקד בוידוא כי הנושאים המהותיים שזוהו אכן הנחו את בחירת הגילויים בדוח. כ לדיווח. האימות נעשה בהתאם לתקן האימות AA1000. הדוח נמצא משביע רצון (satisfactory)  מבחינת עמידה בעקרונות ה-GRI Standards הבסיסיים של הכללה, מהותיות ותגובתיות ובעמידה בהנחיות ה- GRI.

לקריאת הצהרת האימות המלאה (זמינה באנגלית בלבד) לחצו כאן.

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 102-10
גילוי: 102-45
גילוי: 102-46
גילוי: 102-48
גילוי: 102-49
גילוי: 102-50
גילוי: 102-51
גילוי: 102-52
גילוי: 102-56
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.