r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
איכות האוויר

איכות האוויר

כיל חותרת לשפר בהתמדה את טביעת הרגל הסביבתית שלה. הפחתת פליטות לאוויר היא יעד מרכזי באסטרטגיה הסביבתית של כיל. כיל מנטרת בעקביות פליטות מזהמים, על מנת להיטיב לנהל את פעילותה. כיל נוקטת בצעדים להפחתת הפליטות לאוויר באמצעות יישום פתרונות חדשניים למניעת פליטות ומעבר לשימוש בדלקים נקיים יותר. \

זיהום אוויר מורכב מחומרים, גזים וחלקיקים הנישאים באוויר, בין אם ממקורות טבעיים ובין אם כתוצאה מפעילות אנושית. פעילות אנושית, דוגמת הפקת אנרגיה, פעילות תעשייתית וחקלאית ותובלה, אחראית ליצירת מרבית המזהמים. בין המזהמים הנפוצים בתעשייה ניתן למנות תחמוצות חנקן (NOx), תחמוצות גופרית (SOx), חלקיקים (PM), תרכובות אורגניות נדיפות (VOC), ועוד.

מאז שנת 2008 הפחיתה כיל את שיעורי פליטות ה-SOx ב-42%; את פליטות ה-NOx ב-84%; ואת פליטות ה-PM ב-66%.

שמירה על איכות האוויר באתרי הייצור והפחתת הפליטות לאוויר מהוות יעד מרכזי במסגרת האסטרטגיה הסביבתית של כיל. החומרים האופייניים הנפלטים לאוויר הם בעיקר תרכובות אנאורגניות וחלקיקים, ומיעוטם תרכובות אורגניות נדיפות. כיל מנטרת באופן קבוע את פליטות המזהמים על מנת לפקח ולאתר פליטות בלתי מבוקרות, בהתאם לדרישות החוק והתנאים הקבועים ברישיונות העסק של החברה, תוך שימוש בטכנולוגיות מקובלות. יתרה מכך, כיל נוקטת בצעדים להפחתת פליטות מזהמים לאוויר בדרכים שונות, כגון יישום פתרונות חדשניים למניעת פליטות ומעבר לדלקים נקיים יותר.

בטבלאות להלן, שנת 2008 מוצגת כשנת הבסיס המשמשת את כיל למדידת ביצועיה בטווח הארוך (בנוסף למדידת ביצועים בטווח הקצר, משנה לשנה). הנתונים המוצגים להלן מורכבים מפליטות ממקורות נקודתיים.

תחמוצות גופרית (SOx)

תחמוצות חנקן (NOx)

כתוצאה מכך, מאז שנת 2008 הפחיתה כיל את שיעורי פליטות ה-SOx ב-42%; את פליטות ה-NOx ב-84%; ואת פליטות ה-PM ב-66%. זאת ועוד – פליטת ה-PM פחתו במעל 99% בהשוואה לשנת 2005. הגורם הבולט ביותר לירידה ניכרת זו בשיעורי הפליטות היא המעבר שביצעה החברה לשימוש בגז טבעי בכיל ישראל.

חלקיקים (PM)

תרכובות אורגניות נדיפות (VOC)

בשנת 2017 נרשמה עלייה בפליטות NOx ו-VOC, הנובעת בעיקרה כתוצאה מתחילת הפעלתה של תחנת הכוח החדשה בכיל ים המלח. מגמה זו צפויה להימשך עם כניסתה של תחנת הכוח לפעילות מלאה במהלך 2018. עם זאת, פליטות אלה הן תוצאה בלתי נמנעת של הגברת ההסתמכות על ייצור עצמי של חשמל, ומחליפות פליטות עקיפות בנובעות מתחנות כוח חיצוניות. לאור ההתבססות המלאה על גז טבעי ורמת היעילות הגבוהה של תחנת הכוח החדשה, אנו צופים כי פליטות ישירות נוספות אלה יהיו נמוכות בהשוואה לפליטות העקיפות שיימנעו.

פליטות SOx תלויות במידה רבה בהפעלתו של המתקן לייצור חומצה גופרתית בכיל רותם. יישומם של צעדים להפחתת פליטות צפוי להתממש בשנים הקרובות. במהלך 2016-2017 נרשמה עלייה קלה במונחים אבסולוטיים בפליטות אלו, עם הכללתם של נתוני כיל סין YPH בבסיס הנתונים; עם זאת, נרשמה גם ירידה ניכרת ביחס פליטות ה-Sox לייצור פוספט.

בשנת 2017 הופחתו פליטות החלקיקים (PM), הן במונחים אבסולוטיים והן ביחס פליטות לייצור פוספטים, עקב ירידה בכמות הפליטות שנמדדה בכיל רותם. הפליטות בכיל רותם צפויות להמשיך ולרדת בשנים הקרובות, עם הכנסתן לשימוש של טכנולוגיות הפחתה חדשות, במסגרת יישום הוראות חוק אוויר נקי בישראל.

כיל צופה המשך ירידה בהיקף הפליטות לאוויר במהלך השנים הקרובות.

יחס פליטות תחמוצות גופרית (SOx) ליחידת תוצרת

יחס פליטות תחמוצות חנקן (NOx) ליחידת תוצרת

יחס פליטות חלקיקים (PM) ליחידת תוצרת

הפחתת פליטות לאוויר בנאות חובב

כיל מוצרים תעשייתיים מפעילה אמצעי בקרה וגילוי מתקדמים לצורך זיהוי תקלות במערכות התפעול של מתקניה ומערכות הטיפול בפליטות, כך שלפני שמתרחשת חריגה נפסקת פעילות היצור של המתקן וכתוצאה מכך ננקטים צעדים למזעור פליטה בלתי מבוקרת בהתאם להוראות החוק ולתנאים שנקבעו ברישיון העסק שלה, בהיתר הרעלים ובהיתר הפליטה. בנוסף, מיושמות מתודולוגיות (IPPC (Integrated Pollution Prevention and Control, אשר מספקות הנחיות בדבר כל הטכניקות למניעה ולניטור של דליפות לאוויר. להלן הפעולות העיקריות שנעשו על ידי כיל מוצרים תעשייתיים בתחום איכות האוויר:

  • בוצעו השקעות במתקני הייצור במטרה לשפר מחזור והשבת ממיסים וחומרים אורגניים אחרים הנפלטים לאוויר באמצעות מערכות פחם פעיל ובכך להגיע לידי צמצום הכמות הנפלטת של חומרים אלו לאוויר;
  • בוצעו השקעות בטכנולוגיות חמצון קטליטי להפחתת פליטות חומרים אורגניים נדיפים ועמידה בערכים מתקדמים עפ"י ה-BAT;
  • בוצעו השקעות בהתקנה ובשדרוג מערכות הספיגה במערכות האנאורגניות ואיטום פליטות בלתי מוקדיות באזורי פריקה וטעינה;
  • מתבצעת עבודה שוטפת עבור תכנית ה- LDAR – לבקרה וטיפול בפליטות בלתי מוקדיות בסיוע חברה אירופאית.

בעוד החברה ממשיכה ביישום הוראות חוק אוויר נקי בכל אתריה בישראל, אנו צופים המשך ירידה בסך הפליטות לאוויר.

12.6
עידוד חברות, במיוחד חברות גדולות וטרנס אטלנטיות, לאמץ נהגים ברי קיימא ולהטמיע מידע בנושא קיימות לתוך מערכות הדיווח שלהן.
תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 305-7
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.