r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb
שיח עם הציבור

שיח עם הציבור

שיקום אתר חברת האשלג והקמת מרכז מורשת בסדום

מפעל האשלג הראשון על אדמת ישראל, הוקם בצפון ים המלח בשנת 1930, והתרחב דרומה לסדום בשנת 1934. המפעל היה הגדול במפעלים התעשייתיים הציוניים טרם הקמת המדינה, ובשיאו תרם מעל 50% מהייצוא של ארץ ישראל המנדטורית.

בימים שלפני הקמת המדינה נחשב מפעל האשלג למופת של נחישות חלוצית, שהתגלמה בהקמת תעשייה יש מאין. המפעל היווה פסיפס אנושי ייחודי אש כלל יהודים, ערבים ודרוזים, חברי קיבוצים ותושבי העיר, אשר חברו יחדיו ליצירתם ולביסוסם של חיי חברה וקהילה תוססים בתנאים כמעט בלתי אפשריים, ואף מילא תפקיד חשוב בהגנה ושמירה על אזור ים המלח בזמן מלחמת השחרור – ובכך סייע במימוש החזון הציוני.

כיל פועלת בימים אלה לשיקום מחנה העובדים בסדום והפיכתו למרכז מבקרים אשר יציג את פעילות המפעלים בעבר ובהווה. הקמת מרכז המבקרים כוללת שיקום ושיפוץ של המבנים ההיסטוריים במחנה העובדים בסדום כ"נוף תרבות" של הארץ, ותוצג בו ההיסטוריה של חברת האשלג הארצישראלית. מפעלי כיל ים המלח נושאים בגאווה את מורשתם ורואים בה חלק בלתי נפרד מהתעשייה המפוארת שקמה לחופו של ים המלח.

הפרויקט נערך בשיתוף פעולה עם המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ופרויקט "ציוני דרך" של משרד ראש הממשלה.

פאנל קהילתי מייעץ (Community Advisory Panel – CAP)

חברות כיל בנגב מנהלות שיח משותף עם ארגוני סביבה, רשויות מקומיות, משרדים ממשלתיים, רשויות סטטוטוריות, אוניברסיטאות ומכוני מחקר והקהילה האזרחית. השיח עוסק בנושאים שונים הקשורים לפעילות החברה ובנקודות השקתה לחיי התושבים ולסביבה, במטרה לקדם יחסים חיוביים ופוריים. השיח עם מחזיקי העניין מתנהל בכמה אפיקים, שהמרכזי ביניהם הוא פורום המשותף לנציגי המפעלים, תושבי האזור וארגונים "ירוקים" – פאנל קהילתי מייעץ (CAP). פורום CAP מקיים מפגשים קבועים, במטרה ליצור שיח מושכל ומציאותי בנושאי איכות הסביבה המבוסס על מידע אמין ומקצועי, ודיון פורה בין התעשייה לבין מחזיקי העניין השונים.

פורום CAP הינו פורום המתבסס על מפגשים משותפים הנערכים אחת לכמה חודשים בין נציגי חברות כיל בנגב לבין תושבי האזורים הסמוכים למפעלים, גופים ירוקים ועוד. במסגרת הפורום דנים המשתתפים בבעיות ונושאים החשובים לשני הצדדים, ובעיקר בבעיות סביבתיות המדאיגות את התושבים וביוזמות לשיתוף פעולה בין כיל לבין הקהילה.

סיורים במפעלי כיל

כיל פותחת את מפעליה לביקורים של קהלי יעד שונים, ומעמידה לרשות המבקרים מדריכים מקצועיים המציגים בפני המבקרים את העבר, ההווה והעתיד של מפעלי כיל. מדי שנה מבקרים במפעלי כיל עשרות אלפי מבקרים.

כיל שמה דגש על ביקורים במהלך החגים סוכות ופסח, כאשר בתקופות אלה מקיימת החברה שיתופי פעולה עם בתי המלון באזור, והאורחים מוזמנים לבקר באתר סדום בהדרכתם של מדריכים מקצועיים, שהינם תושבי האזור ומורי דרך מוסמכים על-ידי משרד התיירות, שהוכשרו בנוסף לצורך הדרכה במפעלי כיל. עובדי כיל מצטרפים לסיור המודרך, בהתאם לזמינותם ולאופי הקבוצה המבקרת, ומוסיפים לסיור מידיעותיהם וניסיונם. אנו סבורים כי המפגש הבלתי-אמצעי, חשיפת העשייה של כיל וקיום דיון בערכי הליבה, הכרחיים ליצירת שיח משותף ואמון עם הציבור.

כיל שמה דגש על סיורים של סטודנטים הלומדים נושאים כגון גיאוגרפיה, מדעי הסביבה, מדעי כדור הארץ, ביולוגיה, אקולוגיה, גיאולוגיה, כימיה ועוד. כיל פיתחה מערך הדרכה ייחודי לקבוצות אלו, המבוסס על למידת חקר, דיון בדילמות בנושאי סביבה, כלכלה, חברה, תעשייה ועוד, ובחינת חלופות שונות לפתרונן. המרצים בקורסים ובתוכניות הלימוד הרלוונטיות באוניברסיטאות משמשים שותפים פעילים בארגונם, בהנחייתם ובהדרכתם של סיורים אלו.

לכל המבקרים במפעלי כיל מוענק שי – שקית זרעים, המהווה כשלעצמה תרומה לסביבה.  

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 102-44
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.