r Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb Infographic_019_ProductStewardship-Heb

אנרגיה

כיל שואפת לשפר בהתמדה את היעילות האנרגטית של פעילותה ולצמצם את היקף הפליטות שלה. יעד זה מושג באמצעות הרחבת השימוש באנרגיה נקייה ומתחדשת, שימוש במתקני הפקת חשמל המתאפיינים ביעילות גבוהה (קוגנרציה מבוססת גז טבעי) ויישום תוכניות יעילות אנרגטית רב-שנתיות. \

כל פעילות תעשייתית מצריכה אנרגיה. צריכת האנרגיה של החברה היא הן ישירה והן עקיפה. צריכת האנרגיה הישירה נוצרת על-ידי שרפת דלקים, ומשמשת בעיקר להפעלת דודי קיטור, גנרטורים לייצור חשמל ומתקנים דומים באתרי החברה, וכן כדלק להנעת כלי רכב. השימוש העקיף באנרגיה נובע בעיקר מרכישת חשמל מרשת החשמל ושימוש בקיטור הנרכש מספקים חיצוניים.

ישנם שני סוגים של מקורות אנרגיה: אנרגיה שאינה מתחדשת, המופקת מדלקים מאובנים (פוסיליים), ומקורות אנרגיה מתחדשים, כגון מים, שמש ורוח. אנרגיה המופקת ממקורות שאינם מתחדשים תורמת לפליטות של זיהום אוויר הנקשר בפגיעה בבריאות האדם, כמו גם של גזי חממה. על אף שכיל עושה שימוש באנרגיה שמקורה בדלקים פוסיליים, כגון סולר, מזוט ופצלי שמן, החברה מגבירה את תפוקות האנרגיה שמקורה בגז טבעי (שהוא דלק נקי יותר).

הערה: בטבלאות להלן, שנת 2008 מופיעה כשנת הבסיס המשמשת את כיל למדידת הביצועים בטווח הארוך (בנוסף למדידה בטווח הקצר, משנה לשנה).

סה"כ צריכת אנרגיה ישירה לפי סוג הדלק

גז טבעי הוא כיום הדלק הנפוץ ביותר בתמהיל הדלקים השנתי של כיל. כיל שואפת לשפר בהתמדה את היעילות האנרגטית של פעילותה ולצמצם את היקף הפליטות שלה באמצעות הגברת השימוש באנרגיה נקייה ומתחדשת.

יעילות אנרגטית – היעד שהציבה לעצמה כיל הוא צמצום שנתי בסך של 45 מיליון דולר בעלויות אנרגיה עד שנת 2020.

בשנת 2017, סך צריכת האנרגיה של כיל נותרה כמעט ללא שינוי (עלייה של פחות מ-1% בהשוואה לשנת 2016). חלה עלייה קלה בצריכת האנרגיה הישירה, במקביל לירידה קלה באנרגיה העקיפה, כתוצאה מעלייה בשיעור הייצור העצמי של חשמל בחלק מאתרי כיל – מגמה הצפויה להתחזק עם כניסתה של תחנת הכוח החדשה בסדום לפעילות מלאה במהלך 2018.

סה"כ צריכת אנרגיה ישירה בחלוקה לאזורים גיאוגרפיים

סה"כ צריכת אנרגיה עקיפה בחלוקה לאזורים גיאוגרפיים

הגידול בסך צריכת האנרגיה, בשיעור של 18%, שנרשם בין השנים 2015 ו-2016, הושפע מהחזרה לפעילות ייצור מלאה בכמה מהאתרים עתירי-האנרגיה ביותר של החברה בעקבות סיומה של שביתת עובדים ממושכת בשנת 2015. בנוסף, צריכת האנרגיה הושפעה מהכללתו של המיזם המשותף כיל סין YPH, פעילות מרכזית שנרכשה לאחרונה ונוספה להיקף הדיווח בשנת 2016. העלייה קוזזה בחלקה כתוצאה מיישום נרחב של יוזמות לחיסכון באנרגיה. על כן, למרות הכללת המיזם המשותף YPH החל משנת 2016, צריכת האנרגיה של כיל נותרה כמעט זהה להיקפה בשנת 2014.

12.2
עד שנת 2030, השגת ניהול בר-קיימא ושימוש יעיל במשאבי טבע.
13.1
חיזוק כושר העמידה וההסתגלות לסיכונים הקשורים לאקלים ולאסונות טבע בכל המדינות.

יחס צריכת אנרגיה לייצור

שימוש באנרגיות מתחדשות

זמינותן המידית של אנרגיות מתחדשות הולכת וגוברת, ומדינות רבות בכל רחבי העולם החלו לעודד ולפתח שימוש באנרגיות נקיות אלה בקנה-מידה רחב. כיל מגדילה גם היא בהדרגה את היקף הרכישה של חשמל וקיטור ממקורות חיצוניים המופקים ממקורות מתחדשים במדינות שבהן היא פועלת ושבהן מקורות אנרגיה כאמור הם זמינים.

רוב אתרי הייצור של כיל באירופה ובברזיל רוכשים חשמל מספקים העושים שימוש חלקי באנרגיות מתחדשות לצורך הפקת חשמל בתמהיל הדלקים שלהם. כיל אוסטריה הארטברג – פועלת למעשה בניטרליות פחמן בשיעור של 100%, כיוון שהיא צורכת אך ורק אנרגיה מתחדשת (בעיקר ממקורות הידרואלקטריים) וקיטור מתחדש (המופק משבבי עץ העומדים בתקן מקור אנרגיה מתחדש).

בנוסף, כיל עוסקת במחקר ופיתוח של סוללות מבוססות-ברום שמיועדות לאחסון אנרגיה מתחדשת.

קרא עוד
7.2
עד שנת 2030, להגדיל משמעותית את חלקם של מקורות האנרגיה המתחדשת בתמהיל האנרגיה הגלובלי.
7.3
עד שנת 2030, הכפלת קצב שיפור היעילות האנרגטית הגלובלית.
תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 302-1
גילוי: 302-3
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.