כיל; כל הזכויות שמורות 2018
במסגרת התכנון האסטרטגי המתבצע בכיל לצורך קיום פעילויות עסקיות בנות-קיימא, גובש בחברה מבנה ניהול סיכונים ארגוני, הכולל תוכניות מוּבְנוֹת לקידום הנושא. באמצעות תהליך מובנה זה, שמטרתו לזהות סיכונים והזדמנויות, מחילה כיל את עקרון הזהירות המונעת על סוגיות סביבתיות וכלכליות. \
ייצור תעשייתי בכלל, ובתעשיית הכימיקלים בפרט, מחייב נקיטה באמצעי הגנה מיוחדים על מנת לשמור על סביבת עבודה בטוחה ובריאה. חלק מן המוצרים, חומרי הגלם ותהליכי הייצור בכיל כרוכים בסיכון גבוה למי שחורג מתקני הבטיחות המקצועיים הנחוצים או שאינו נוקט באמצעי ההגנה המתחייבים.
כיל הקימה מערכת ניהול סיכונים לעסקים (ERM), המנוהלת בתוך החברה, לזיהוי סיכונים קיימים ועתידיים. מערכת ה-ERM מזהה, מודדת, מנהלת ומפחיתה סיכונים, לרבות באמצעות הטמעת נהלים הדרושים ליישום המדיניות. המערכת מתייחסת לסיכונים אסטרטגיים, תפעוליים, חוקיים וכלכליים בכל היבטי פעילותו של הארגון, לרבות השפעתו על הסביבה, על המשק ועל החברה האנושית בכללותה.
באשר לסוגיות סביבתיות, מחויבותה של כיל לעקרונות האמנה הגלובלית לטיפול אחראי (Responsible Care Global Charter) משמשת כבסיס לשילוב עקרונות הזהירות המונעת. גישת בטיחות המוצר שבה נוקטת כיל כוללת הערכה של מוצריה וניהול האחריות לכל אורך מחזור חייו של המוצר. החברה מבצעת הערכה מתמשכת ועקבית של הסיכונים הכרוכים במוצרים כימיים חדשים מתוצרתה בטרם הם עוברים לשלב מסחרי. כיל מבצעת, באופן עקבי ומתמשך, הערכה של מוצרי כימיקלים חדשים בטרם העברתם לשלב הייצור המסחרי. בנוסף, מוצרים קיימים של החברה עוברים הליכי הערכה בכל שלב ושלב של תהליך ייצורם ושרשרת האספקה. כיל מקצה משאבים למחקר ואיסוף מידע ונתונים אודות מוצריה, הנחוצים לצורך גיבושו של אפיון מלא של תכונות הבטיחות שלהם, תוך התייחסות לסיכונים לבריאות האדם ואיומים סביבתיים.